Så har jeg fået aftensmads tjansen i dag, og jeg vil prøve at lave nogle lækre hakkebøffer med ovnbagte kartofler og brun sovs. :-)
Det er et forholdsvist nemt måltid som kan laves på omkring en time :-)
Kartofler:
- Vask og tør små baby kartofler
- Prik huller i kartoflerne og læg dem i et ovnfast fad
- Tilsæt salt og peber, evt andet krydderi, og sæt dem i ovnen i 25-40 min. på 200 grader
Bøffer:
- Form dine hakkebøffer af hakket oksekød
- Skær streger i bøfferne og tilsæt salt og peber, evt andet krydderi
- Steg bøfferne i ca. 5-7 min. på hver side (afhænger af hvor tykke de er)
Brun sovs til ca. 4 personer:
- 25 g smør eller margarine og 2 spsk mel med top hældes i en gryde og varmes op
- Når smørret og melet er blevet til en klump, tager man 4-6 dl stegesky, kartoffelvand eller vand med 1 okseboullion, og hælder i lidt efter lidt
- Rør sovsen rundt under kogning og smag til med salt og peber
- Rør kulør i sovsen, og hæld så meget kulør i, som du synes sovsen har brug for
- Rør under kogning igen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar